Gluten- en lactosevrije brownies

Gepubliceerd op 7 maart 2021 om 13:13

Ik hou er enorm van om in het weekend iets lekkers te bakken en dit op zaterdag of zondag namiddag lekker op te smullen met een lekker tasje thee. Mijn vriend en ik hebben altijd graag en veel gewandeld, maar sinds de lockdown doen we dit nog veel meer. Tegenwoordig gaan we ook vaak met vrienden en vind ik het altijd wel leuk om iets lekkers mee te nemen en dit gezellig op een bankje op te peuzelen.

 

Als ik iets maak is het natuurlijk wel altijd gluten- en lactosevrij. Het laatst maakte ik deze lekker en simpele brownies en ze vielen heerlijk in de smaak. Het is een simpel basisrecept wat je nog gemakkelijk kan aanpassen naar jouw smaak. Zo kan je er bijvoorbeeld wat nootjes of vruchten aan toe voegen, maar je kan er ook voor kiezen om een andere soort chocolade te nemen, eventueel met een smaakje of er een topping op te doen.

 

Ik maakte dit receptje in de oven, maar wil je het liever in de airfryer bakken gaat dit zeker ook. Pas dan eventueel wel de baktijd wat aan.

Wat heb je hiervoor nodig?

* 80 gram boter

* 180 gram pure chocolade (70 procent of meer)

* 2 eieren op kamertemperatuur

* 1 theelepel vanilleextract

* 10 gram Cacaopoeder

*130 gram fijne suiker

* 50 gram glutenvrije bloem (heb je dit niet in huis kan je dit ook vervangen door maïszetmeel of gewone bloem)

* een halve koffielepel bakpoeder

*Een vierkante of rechthoekige bakvorm (ovenschotel) van +- 25 cm

 

Bereiding

* Start met het voorverwarmen van de oven op 180°C (heteluchtoven).

* Vet de bakvorm goed in met wat boter.

* Zet een steelpannetje op het vuur en smelt hierin op een zacht vuurtje je boter. Voeg hier de suiker aan toe en roer goed door.
* Voeg de stukjes chocolade hieraan toe en laat smelten. Roer goed tot alles gesmolten is.

* Neem je pannetje van het vuur en roer met een klopper of mixer 2 a 3 minuten goed door.

* Voeg hier één voor één de eieren aan toe en roer goed.

* Voeg daarna het vanille extract toe en roer goed door tot een vloeiend beslag.

* Zeef de bloem en het cacaopoeder en voeg toe.

* Roer alles goed door en giet in de bakvorm.

* Bak de brownies in 22 tot 30 minuten in de oven op 180°C.

 

Laat de brownies goed afkoelen. Hierna kan je er eventueel nog een topping over doen, denk maar aan een karamelsaus eventueel met zeezout, een beetje gezeefde cacao, bloemsuiker, ...

 

Laat het smaken!
Liefs Ans


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.