Hoe voor mij de puzzelstukjes in elkaar vielen

Gepubliceerd op 26 november 2020 om 18:44

Hier is ie dan! mijn eerste blogpost! Het is iets wat ik al heel lang wilde doen, maar wat steeds wat naar de achtergrond verdween. Geen tijd, andere dingen die belangrijker waren, ... maar eigenlijk ook wel een beetje omdat ik het spannend vind om dit te delen.

 

Al van kinds af aan vond ik het fijn om mensen te masseren. Als kleine uk zat ik vaak rugleuning van de zetel zat om mijn grootvader zijn nek en schouders te masseren en masseerde ik mijn mama haar rug als ze terug kwam na een zware dag werken. Naarmate ik ouder werd verdween deze interesse een beetje op de achtergrond.

 

Het was pas toen ik in mijn laatste jaar ergotherapie zat dat ik in contact kwam met voetreflexologie. Al van mijn geboorte sukkel ik met mijn spijsvertering: buikpijn, obstipatie, reflux, ... Alles wat de gewone geneeskunde te bieden heeft had ik al geprobeerd. Verschillende vormen van medicatie, onderzoeken, ... maar niets bleek te helpen.

Tot ik een keer een voetreflexmassage had laten doen. Dit was het eerste wat echt leek te helpen. Ik merkte al van de eerste keer verschil. Na enkele massages ging het echt veel beter. Ik vond het zo fascinerend dat ze via mijn voeten de klachten in mijn buik konden verminderen. Ik vond het zo interessant dat ik het zelf ook graag wilde leren. Hoe fijn zou het zijn als ik de pijn bij mijn papa, die fibromyalgie heeft, kan verminderen. Dat ik via een massage aan de voeten de hoofdpijn van mijn beste vriendin zou kunnen verlichten.

 

Zo is alles eigenlijk begonnen met deze ene massage. Die zomervakantie spendeerde ik aan het uitzoeken van informatie en waar ik het kon volgen en in September ben ik dan ook gestart aan een avondopleiding in mol. Het jaar daarop startte ik dan met mijn eigen zaakje, Reflexing Feet.
Wat spannend was dit! De opstart was niet gemakkelijk. Het was moeilijk om aan nieuwe klanten te komen en bekendheid te winnen. Maar doorheen de tijd leerde ik dat dit echt mijn passie is. Ik hou ervan om mensen te helpen door een behandeling, door een babbeltje door olieadvies. dat is ook de reden om door te blijven gaan. 

Dit is ook wat ik aan iedereen wil meegeven! blijf vechten en doorzetten voor waar je in gelooft, wat je plezier geeft en wat je passie is. Iets opstarten is nooit makkelijk, zeker niet in deze gekke tijden. Dus ga ervoor en geef niet op!

 

Liefs Ans


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.