Brownie koekjes

Gepubliceerd op 9 april 2021 om 16:20

Deze heerlijke Brownie koeken maakte ik met chocolade paaseieren die anders waarschijnlijk in de kast hadden blijven liggen.

Je kent het wel. Je krijgt overal chocolade paaseieren, zoveel dat je geen chocolade meer kan zien. Dan is het heel fijn om er iets anders mee te maken. Deze brwoniekoeken zijn een ideale oplossing. Ze zijn snel klaar, gemakkelijk te maken en smaken overheerlijk.

 

Omdat ik al meer dan twee jaar zowel geen gluten als loctose eet vindt je dat ook niet terug in deze koeken, wil je hier toch gewone ingrediënten voor gebruiken, pas het receptje dan gerust aan!

 

Ingrediënten

*100 gram donkere chocolade (eieren) of een mengeling van melkchocolade en pure chocolade eieren.

*65 gram ongezouten boter.

*50 gram suiker.

*55 gram kokosbloesemsuiker of lichte bastardsuiker.

*1 groot ei.

*65 gram gemalen havermout of havermoutmeel.

*1,5 eetlepel cacao.

*1/2 theelepel bakpoeder

*Snufje zout

 

Verzamel alle ingrediënten en zet ze klaar op je aanrecht. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en verwarm je over voor op 180° hetelucht oven.

 

Zo maak je de brownie koekjes

*Hak de chocolade fijn.

*Snijd de boter in blokjes.

*Verwarm de boter samen met de stukjes chocolade au bain marie in een kom tot alles gesmolten is. Roer tussentijds. Wanneer het een glad geheel is haal je het van het vuur en laat je het even afkoelen.

*Zeef ondertussen de bloem, het bakpoeder en het cacaopoeder.

*Klop met een mixer of met de hand gedurende enkele minuten de eieren en de suiker tot een glad geheel.

*Zodra dit een geheel is voeg je het chocolade mengsel toe en roer goed door.

*Voeg nu de droge ingrediënten toe tot het een geheel is.

*Schep met twee lepels of een ijslepel je deeg op je bakplaat. Laat zeker 5 cm tussen je koekjes wat ze gaan nog sterk uitlopen tijdens het bakken.

*Strooi eventueel nog wat grof zeezout over de koekjes voor ze in de oven gaan.

*Bak de koekjes gaar in 12 minuten.

*Laat ze minstens 20 minuten afkoelen op de bakplaat.

*Haal de koekjes van de bakplaat en laat ze verder afkoelen op een rekje of rooster.

 

Eet smakelijk!

 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.